Bier, bier, bier & stamppot

Bier

We zitten midden in Oktoberfest 2018! Niet alleen een jaarlijks volksfeest in Duitsland, maar ook het grootste bierfestival ter wereld. En het mooie is, Oktoberfest duurt nog tot 7 oktober. Laat die biertjes maar komen!

In een eerdere blog hebben we met Fiona de Lange, internationaal biersommelier, gesproken over de combinatie van bier en stamppot. Ze gaf tips over welke smaken je het beste kan combineren bij de verschillende soorten bier.

In Nederland wordt Oktoberfest ook steeds populairder. Verschillende dorpen en steden organiseren daarom een Hollands Oktoberfeest. Met al dat bier om ons heen worden we niet alleen gelukkig, maar ook hongerig. Om een goed bierfeestje te kunnen vieren moet er eerst wel een stevige bodem gelegd worden. Daarom zetten wij een paar lekkere, maar stevige stamppotten op een rij.

Stamppot boerenkool met rode paprika

Eenvoudig te bereiden, maar met een stevige smaak. Deze stamppot is goed te combineren met rookworst, spekjes en andere hartige producten. Ideaal voor een goede bodem.

Het recept vind je hier.


Stamppot spinazie met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Spinazie vult, geeft energie en een langer verzadigd gevoel. Wat willen we nog meer?

Het recept vind je hier.

 

Andijviestamppot met Smac

Met al dat bier is een gezonde stamppot niet zo verkeerd. Wat dacht je van de andijviestamppot met Smac? Oude, vertrouwde ingrediënten, maar dan wel in een heel nieuw jasje.

Het recept vind je hier.

 

Wij wensen je veel plezier de komende dagen. Of je nu een Oktoberfest bijwoont of gewoon met een biertje op de bank zit.  Proost en enjoy!

 

PS: Opmerkelijk genoeg konden we geen geschikte foto vinden van ons op Oktoberfest 😉


Author: Jan Wijbe