Daar zijn we weer!

Boedapest

Voor de meeste mensen is de vakantie voorbij, ook voor ons. In september pakt iedereen heel rustig het gewone leven weer op. Want met de ontspannende vakantie in het achterhoofd moeten we natuurlijk niet meteen weer te hard van stapel lopen!

De zomer was mooi dit jaar en bracht ons heel wat zonuren, in juli werd er zelfs een recordaantal gemeten. Ideaal voor een vakantie in eigen land of een festival. Zelf hebben we ontspanning gezocht in het buitenland. Zo reisde ik, Jan Wijbe, met mijn vriendin naar Tanzania voor een safari en bezocht Arthur het mooie Berlijn. Samen vlogen we ook nog naar Boedapest. Deels voor werk, maar natuurlijk ook voor een biertje, goulashsoep en andere lokale lekkernijen. Ter herinnering maakten we deze prachtige foto voor het plakboek.

Persoonlijk vinden we het erg jammer om de zomer al af te moeten sluiten. Gelukkig kunnen we nog een behoorlijke periode nazomeren voordat het alweer herfst wordt. Het mooie is wel dat we al onze nieuwe stamppot ideeën met jullie kunnen delen! We hebben namelijk veel inspiratie opgedaan, van recepten tot leuke blogs. Hier wordt momenteel al hard aan gewerkt, binnenkort meer…

Wil je niks missen? Volg ons ook op Facebook en Instagram!

 

Als vakantieafsluiter zetten we deze week een lichte, zomerse stamppot op het menu:

Frisse kipstamppot

De kooktijd voor 4 personen is 25 minuten.

Wat heb je nodig?

  • 4 kipfilets in blokjes
  • 750 gram geschilde aardappelen
  • 3 eetlepels olie
  • Kipkruiden
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 150 gram rucola
  • 2 kleine oranje paprika’s
  • 100 gram crème fraiche
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Hoe je deze frisse kipstamppot precies maakt lees je hier.

Heb je toch zin in iets anders? Dan staat jouw ideale recept misschien wel tussen onze zomerse favorieten!

Eet smakelijk en geniet van jouw ideale nazomer.

Categories: Blog

Author: Jan Wijbe