Het is weer Nationale Boerenkooldag!

boerenkool

Vandaag, 24 oktober, is het weer Nationale Boerenkooldag!

Hoe deze dag precies is ontstaan is onbekend, wel weten we dat er al honderden jaren boerenkooloogstfeesten worden gevierd. Deze feesten vinden voornamelijk plaats in Noord-Holland.  Wel is bekend dat boerenkool in 1641 voor het eerst beschreven staat in een verhaal over Geertruida van Staelre uit Warmenhuizen (NH).

In 2015 hebben Koninklijke Vezet en Albert Heijn Nationale Boerenkooldag geïntroduceerd. In Amerika bestaat die feest, waar het National Kale Day heet, al enkele jaren. Nederland kon als echt stamppotland niet achterblijven vonden de initiatiefnemers.

Inmiddels zijn er heuse truien te koop met daarop boerenkool. Superfashionable! Wil je ook een trui bestellen, dat kan op boerenkool.nl.

Recepten

Boerenkooldag vier je natuurlijk het beste door het vandaag te eten. Op onze website vindt je uiteenlopende recepten waar boerenkool in zit.  De favoriet van Jan Wijbe is een boerenkool overschotel met peren rookworst, die van Arthur is de ouderwetse stamppot boerenkool.

Naast de stamppotten kan je boerenkool prima verwerken in een quiche of cake.

Deel je gerecht

Deel je gerecht op Facebook en Instagram met #boerenkool, #stamppotmaandag en #stamppot. Je kan ons ook volgen op Facebook en Instagram.

Stuur je recept in

Heb je zelf lekkere recepten en wil je die met ons delen? Mail dan naar stamppotmaandag@gmail.com.

Categories: Blog

Author: Arthur