Nationale Boerenkooldag 2018: eet meer groente

Quiche-van-Boerenkool

Op 24 oktober is het in ons land Nationale Boerenkooldag. Een jaarlijkse feestdag voor de groenste groente, uitgeroepen door de Albert Heijn en groenteverwerker Koninklijke Vezet.

Met deze dag moeten mensen geïnspireerd worden meer groente te eten. Boerenkool is heel gezond en een typisch Hollandse groente. Puur natuur, vol met vitamine A en C en veel vezels. Maar hoe vier je nu eigenlijk boerenkooldag? Volgens de website Boerenkool-very kool trek je eerst je mooiste boerenkooltrui aan en bereid je vervolgens een boerenkoolmaaltijd. Daarna deel je jouw boerenkoolmoment met #boerenkool, zodat andere mensen weten dat ook jij deze bijzondere dag viert.

Een boerenkoolmaaltijd kan een smoothie zijn, een groentesoep, omelet, pasta, miniwrap of natuurlijk de oude vertrouwde stamppot! En laten wij nou meerdere lekkere boerenkool recepten op de site hebben staan. Wat dacht je van deze drie opties voor vandaag?

  1. De traditionele stamppot boerenkool
  2. De boerenkool ovenschotel met peren en rookworst
  3. Quiche van boerenkool

Wil je liever iets anders maken met boerenkool? Via het receptenfilter vind je hier alle gerechten met boerenkool.

Deel je jouw boerenkoolmoment ook met Stamppot Maandag? We zien je recept graag terug op onze Facebookpagina of op Instagram.


Author: Arthur