Oranje boven!

Prinsjesdag

Prinsjesdag! De derde dinsdag van september is voor de Nederlandse politiek een belangrijke dag, omdat de troonrede uitgesproken wordt. Koning Willem-Alexander opent hiermee het nieuwe werkjaar van de Eerste en Tweede Kamer. Genoeg redenen dus voor een stamppot met een thema.

Oranje stamppot
De kleur oranje hoeven we nauwelijks uit te leggen. Een stamppot verbonden aan ons Koningshuis  hoort oranje te kleuren. In combinatie met de nazomer hebben wij de ideale stamppot voor je uitgezocht, namelijk:

Zoete aardappelstamppot met zalm, kool, pinda en taugé! Wist je dat de zoete aardappel bij uitstek geschikt is in gerechten met een beetje pit?

Ben je niet zo’n type voor al deze exotische ingrediënten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een stamppot hutspot maken! Eenvoudig, maar lekker.


Groene stamppot
Prinsjesdag is vooral belangrijk voor de politiek. Wanneer we politiek zeggen denken veel mensen aan de troonrede, de miljoenennota en het grote geld. Heb jij al dollartekens in je ogen? Kies dan voor een groene stamppot.

Wat dacht je van een lichte, zoetige en stevige groene kool stamppot met prei en wortel? Deze stamppot bevat veel energievitamines, zodat het nieuwe werkjaar goed gestart kan worden.

 

 

Categories: BlogTags: , ,

Author: Arthur