Spannende pompoenstamppot met Halloween

unnamed

Het is vandaag Halloween! Een feest dat steeds populairder wordt. In Nederland denken we dan massaal aan verkleedpartijen, trick or treat, griezelen, heel veel pompoenen, spannende feesten en enge wezens.

Weinig mensen weten eigenlijk dat Halloween van oorsprong een Keltisch feest is om de wisseling van de seizoenen te vieren. Het oogstseizoen werd afgesloten en door het ontsteken van het vuur werd tegengegaan dat geesten van overledenen bezit zouden nemen van de lichamen van de levenden. Het Christelijke element zit in het herdenken van de voorouders en overledenen, zoals bij Allerzielen. Griezelig of eng was het vroeger dus nooit. Hoewel het herdenken van dode familieleden, ’s avonds in het donker op het kerkhof, toch wel behoorlijk spannend klinkt.

Speciaal voor All-Hallow-Even, Halloween, hebben wij een aantal spannende pompoen stamppotten voor je opgezocht. Wat dacht je van:

Zo kun je vanavond helemaal in stijl eten. En als je dit ook nog verkleed doet dan zien we natuurlijk graag een foto! Deel je foto met #stamppotmaandag.

Categories: BlogTags: ,

Author: Arthur