Cuisine: Zuurkool

zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Eens wat anders proberen? Ga voor de zuurkoolschotel!

zuurkool

Zuurkool met banaan

Zuurkool met banaan, ik weet dat mensen nu de wenkbrauwen gaan fronsen. Dat is toch geen combinatie? Nou, dat is het juist wel! De combinatie is heerlijk! Zuurkool met banaan moet je zeker een keer proberen. Misschien een beetje vreemd, maar wel heel erg lekker. Vooral kinderen zijn er dol op.

zuurkoolstamppot met kabeljauw

Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Een frisse zachte exclusievere stamppot die iedereen zal smaken.

Zuurkool linzen stamppot en kipspiesjes

Zuurkool linzen stamppot en kipspiesjes

Deze lichte zuurkoolstamppot bewijst maar weer eens dat een winters gerecht niet altijd ware kost hoeft te zijn.

Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

Als de zomer voorbij is en het weer wat kouder wordt buiten wordt het weer tijd voor echte wintergroenten. Zuurkool is er zo eentje. Maak een heerlijke zuurkool door lekkere ingrediënten toe te voegen. Prak de zuurkool door lekkere aardappelen heen, doe er een vette jus over, en je hebt een heerlijk gerecht.

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst. Ook al is het nog steeds niet heel erg koud buiten, tegen een lekker stamppot maandag recept zijn wij nooit tegen!

Zuurkoolschotel met appel, gehakt en jachtsaus

Zuurkoolschotel met appel, gehakt en jachtsaus

Zuurkoolschotel met appel, gehakt, afgetopt met gesmolten kaas. De appel geeft er een fris accent aan.

Zuurkool-gehaktschotel met champignons en wortel

Zuurkool-gehaktschotel met champignons en wortel

In drie kwartier kun je een heerlijke ovenschotel met zuurkool op ... aardappelpuree, een laagje zuurkool en een laagje gehakt tot alles op is.

stamppot zuurkool met appel

Stamppot zuurkool met appel

De smaak van appel stimuleert de smaak en zorgt voor extra verfrissing. Het gerecht wordt meestal geserveerd met rookworst of metworst. De zuurkool dient apart te worden gekookt van de aardappelen, want anders worden deze door de invloed van het zuur uit de kool niet gaar.