boerenkoolhummus

Boerenkoolhummus: gezonde boerenkool op brood

Boerenkool op brood? Is dat wel lekker? Wel als je deze smeuïge boerenkoolhummus maakt! Net even wat anders en ook nog eens heel gezond!

Boerenkool

Boerenkool zit boordevol voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine C, vitamine K en voedingsvezels. Het bevat ook andere essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, calcium, kalium en antioxidanten. Een echte superfood dus!

Boerenkool is in principe het hele jaar door te koop, maar het échte boerenkoolseizoen begint pas in de wintermaanden. Zodra de vorst er overheen is geweest smaakt boerenkool namelijk nóg lekkerder.

Boerenkoolhummus

Van boerenkool kun je uiteraard een heerlijke boerenkoolstamppot maken, maar er valt nog veel meer mee te doen. Met dit recept kun je een heerlijke boerenkoolhummus maken. Zo eet je boerenkool op brood, een cracker of een toastje bij de borrel. Daarnaast kun je het ook gebruiken om stukjes groenten in te dippen. Nog gezonder!

Boerenkoolhummus recept

Wil je deze smakelijke boerenkoolhummus eens proberen. Volg de onderstaande stappen om het gerecht te maken. 

Stap 1

Fruit de boerenkool in een koekenpan met de knoflook in olijfolie.

Stap 2

Blus af met een beetje water en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Pureer de gewelde kikkererwten met de afgekoelde boerenkool tot een gladde massa. Dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine of blender.

Als je hummus te dik is, voeg dan wat olijfolie of water toe.

Stap 4

Breng de boerenkoolhummus op smaak met peper, zout en limoensap. Voeg voor extra pit wat rood gesneden peper toe.

Eet smakelijk!

Boerenkoolhummus bewaren

Boerenkoolhummus kan in de koelkast worden bewaard, net als gewone hummus. Over het algemeen blijft boerenkoolhummus ongeveer 3 tot 5 dagen goed in een luchtdichte container in de koelkast.

Het is ook mogelijk om de hummus in porties in te vriezen, waarbij je de gewenste hoeveelheid in aparte diepvrieszakjes of -containers doet en deze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaart.

Meer boerenkoolrecepten

Wil je vaker boerenkool eten? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie.

Heb je zelf een lekker recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

300 gr fijngesneden boerenkool
150 gr gewelde kikkererwten, uitgelekt
half teentje knoflook, fijngesneden
20 ml limoensap
30 ml olijfolie
peper
zout