Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

Broc­co­li­stamp­pot met kip en kaas

  ,     

oktober 28, 2015

Dit recept is een heerlijke variatie op de oer-Hollandse stamppot. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, aardappels (kruimig), broccoli, kipfilet (ca. 300 g), boter of margarine.

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 kilo aardappels (kruimig)

700 g broccoli

1 schaaltje kipfilet (ca. 300 g)

25 g boter of margarine

1 stukje kaas pikant (ca. 160 g)

150 ml melk

Bereiding

Stap1

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in plakjes snijden. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken.

Stap2

Kip in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. In koekenpan helft van boter verhitten en kipreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kaas in kleine blokjes snijden.

Stap3

Aardappels afgieten en met melk en rest van boter tot puree stampen. Broccoli, kip en kaas erdoor mengen.

Stap4

Op smaak brengen met zout en peper.

Stap5

Stamppot nog even door en door verwarmen.

00:00