courgette gevuld met zomerstamppot

courgette gevuld met zomerstamppot

Courgette gevuld met zomerstamppot

      

mei 10, 2016

Heerlijk recept als je een andere vulling wilt voor je oven courgette.

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 2

Ingrediënten

2 courgettes

1 Lente-ui

100 gr ham

2 sneetjes brood (oud)

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze helemaal uit met een eetlepel. Snij de lente-ui in ringen en de ham in blokjes. Verdeel dit over de vier halve courgettes.

Stap 2

Maal in de keukenmachine de boterhammen fijn met 3 eetlepels olijfolie en de gepelde knoflookteentjes. Verdeel dit mengsel over de courgettes en bestrooi die naar smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg de gevulde courgettes erin. Plaats de courgettes 20 minuten in de oven.

00:00