Kabeljauw Stamppot met mosterdsaus

Kabeljauw Stamppot met mosterdsaus

Kabeljauw Stamppot met mosterdsaus

    

oktober 26, 2015

Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 35 minuten

    35 minuten

  • Personen: 4

Ingredi├źnten

400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)

11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes

zout, peper

1 krop ijsbergsla

30 gr boter

1 dl melk

2 eetlepels fijngehakte peterselie

11/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)

Voor de mosterdsaus:

21/2 dl kippebouillon (van tablet)

1 dl slagroom

3 eetlepels grove mosterd

allesbinder

1 eidooier

Bereiding

Stap1

Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.

Stap2

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

Stap3

Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.

Stap4

Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.Bind eventueel met allesbinder. Roer er van het vuur af de eidooier door.

Stap5

Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.

Stap6

Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.

00:00