step0004

step0004

Koude stamppot tonijn met paprika, komkommer en gekookte ei

    , , ,   

oktober 9, 2016

  • Kooktijd: 25 minuten
  • 25 minuten

    25 minuten

  • Personen: 4 personen

Ingrediënten

2 zakken voorgekookte aardappelschijfjes

2 blikken tonijn op olie

4 eieren

¼ bos bieslook

1 komkommer

2 rode puntpaprika’s

4 lente-uitjes

4 el zilveruitjes

4 el groene olijven

75 g rucola

6 el mayonaise

zout en peper

Bereiding

Stap 1

Kook de voorgekookte aardappelschijfjes nog 10 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 2

Giet af, kook droog en stamp fijn met de uitgelekte tonijn.

Stap 3

Zet de stamppot 15 minuten in de koelkast. Kook intussen de eieren hard, pel en snij ze in parten.

Stap 4

Hak de bieslook fijn. Was en halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijst en snij in dunne plakken.

Stap 5

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringen. Was de lente-uien, snij 1 cm van het groen aan de bovenzijde af en gooi weg. Snij de rest in dunne ringen.

Stap 6

Halveer ook de olijven. Pak de tonijnaardappelstamppot uit de koelkast en meng de mayonaise, groenten, zilveruitjes en de olijven erdoor.

Stap 7

Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Meng tot slot de rucola erdoor en garneer de stamppot met de gekookte eieren.

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size4 personen