Pittig stamppotje met tofureepjes

Pittig stamppotje met tofureepjes

Pittig stamppotje met tofureepjes

  , , ,   

oktober 28, 2015

Overheerlijk pittig stamppotje met tofureepjes

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1,2 kg kruimige aardappels

2 kroppen paksoi

1 rode peper

2 lente-uitjes

1 handje ongezouten pinda’s

ca. 150 ml Alpro Original Fresh

1 el roomboter

peper en zout

Alpro tofureepjes, licht gekruid

Alpro Keuken, vloeibare margarine

1 bosje koriander

4 el lichte sojasaus

Bereiding

Stap1

Schil de aardappels, kook ze in 20 minuten gaar en giet ze af.

Stap2

Was en snijd de paksoi in reepjes. Halveer de peper in de lengte en verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd in dunne reepjes, snijd de lente-ui in ringetjes en hak de pinda’s grof.

Stap3

Breng de Original Fresh met de boter tegen de kook aan. Giet het bij de aardappels en stamp ze grof. Schep de paksoi erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap4

Bak de tofureepjes goudbruin en krokant in de vloeibare margarine en bak de peper en lente-ui mee. Schep de reepjes over de stamppot en bestrooi met pinda’s en koriander. Besprenkel met sojasaus.

00:00