Stamppot boerenkool met paprika

Wist je dat boerenkool met paprika een hele smakelijke combinatie is? Met dit recept zet je in een handomdraai een lekkere alternatieve stamppot op tafel.

Waarom combineer je boerenkool met paprika?

Paprika en boerenkool zijn een goede combinatie omdat ze beide rijk zijn aan voedingsstoffen en een unieke combinatie van smaken en texturen bieden. Boerenkool heeft namelijk stevige, pittige koolsmaak die goed past bij de zoete en knapperige textuur van paprika’s.

Daarnaast krijg je extra veel vitamines en mineralen binnen als je beide groentes combineert. Paprika’s zijn rijk aan vitamine C, terwijl boerenkool veel vitamine A en K bevat. Een goede boost voor je gezondheid!

Wist je dat boerenkool nog lekkerder smaakt na een periode met vorst?

Recept stamppot boerenkool met paprika

Wil jij deze stamppot boerenkool met paprika graag op tafel zetten? Volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout naar smaak, met de deksel op de pan, 10 minuten.

Stap 2

Verdeel dan de boerenkool over de aardappelen en kook alles in 15 minuten gaar.

Stap 3

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit ondertussen de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg de warme melk toe. Serveer de stamppot met het paprikamengsel en de worst.

Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Je kunt de rookworst vervangen met een vegetarische variant. 

Meer lekkere recepten met boerenkool

Wil je vaker boerenkool eten? Probeer dan ook eens een van deze recepten.

Kijk op deze pagina voor al onze lekkere stamppotrecepten. 

Heb je zelf ook een lekker stamppotrecept gemaakt? Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

Advertentie

1 1/4 kg aardappelen
600 g boerenkool
1 ui
2 rode paprika's
2 el vloeibare margarine
2 tenen knoflook
250 g boeren scharrelrookworsten
200 ml melk
zout en peper naar smaak