Boerenkool

Boerenkool

Stamppot Boerenkool

      

oktober 12, 2015

Een lekker winter recept is zonder twijfel de boerenkool stamppot. Lekker simpele kost maar o zo lekker. Deze stamppot is zo klaar en smaakt elke keer naar meer. Het onderstaande recept is echt een basisrecept waar je naar hartenlust mee kan experimenteren.

Boerenkool is te combineren met verschillende ingrediënten naar keuze. De grootste aanvoer van Nederlandse boerenkool vindt plaats van september tot en met maart. Het blijft een van de meest bekende Hollandse stampoten.

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 winterpeen

olie

belegen kaas

1 kg aardappels

750 g boerenkool

100 g cashewnoten

1 bakje smeerkaas met sambal

zout en peper naar smaak

Bereiding

Stap1

De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden. Zet de pan met de aardappels, een beetje zout en de boerenkool bovenop met een beetje water op het vuur en laat het geheel in ongeveer 25 minuten gaar koken. De winterpeen schrappen en in dunne plakjes snijden. De winterpeen in een koekenpan of wok doen met een beetje olie en de wortelen in ongeveer 15 minuten gaar bakken (eventueel wat extra kruiden toevoegen voor de liefhebber)

Stap2

De kaas in blokjes snijden.Als de boerenkool klaar is giet je deze af, dan de smeerkaas erbij doen en dan lekker stampen tot je een lekker smeuïge stamppot hebt. Dan de blokjes kaas en de cashewnoten over de boerenkool verdelen.

00:00