stamppot andijvie

Oosterse stamppot met gebakken vis

Heb je zin in iets anders? Proef deze lekkere pittige oosterse stamppot met paksoi, kokosmelk en gebakken vis.

Paksoi

Een stamppot met paksoi, heb je dat wel eens geproefd? Paksoi, ook bekend als Chinese kool, is een groente die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Het behoort tot de koolfamilie en heeft lange, groene bladeren met witte stelen. Paksoi heeft een milde en knapperige textuur, en een subtiele smaak die zowel zoet als licht bitter kan zijn.

Paksoi is rijk aan voedingsstoffen en is daardoor erg gezond. Het is een goede bron van vitamine C, vitamine K, vitamine A en calcium. Het bevat ook voedingsvezels en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Paksoi op verschillende manieren worden gebruikt. Het kan rauw worden gegeten in salades voor een knapperige textuur en een lichte, frisse smaak. Het kan ook worden gestoomd, geroerbakt, gekookt of zelfs gegrild worden. Paksoi is een veelzijdige groente die goed combineert met andere ingrediënten en smaakmakers zoals knoflook, gember, sojasaus en sesamolie.

In dit gerecht mixen we de paksoi met aardappels en kokosmelk tot een smeuïge stamppot. Ook dat is erg lekker!

Recept oosterse stamppot met gebakken vis

Lijkt het je leuk om deze oosterse stamppot op tafel te zetten? Volg de onderstaande stappen en het gerecht is in een mum van tijd klaar.

Stap 1

Kook de aardappelen in weinig water met een beetje zout in 20 minuten gaar. Dep de pangasiusfilet droog met keukenpapier en bestrooi met de kruidenmix. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de filet in 6 tot 8 minuten bruin en gaar.

Stap 2

Verhit de rest van de olie in een wokpan en fruit de ui 1 minuut. Schep er de paksoisteel door en bak in 3 tot 4 minuten knapperig gaar. Voeg het paksoiblad toe en roerbak nog 1 minuut.

Stap 3

Giet de aardappelen af. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep er de paksoi door en breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en leg er de gebakken vis bij.

Eet smakelijk!

Meer lekkere stamppotten

Heeft deze oosterse stamppot goed gesmaakt en wil je vaker stamppot eten? Dan zit je goed op deze website! Probeer ook eens een van deze recepten:

Kijk op deze pagina voor al onze gerechten.

Heb je zelf ook een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Advertentie

1 kg aardappelen (kruimig)
300 g pangasiusfilet
1 struik paksoi
100 ml kokosmelk
2 uien
olijfolie
kruidenmix voor vis
zout en peper naar smaak