pompoenstamppotmetgeitenkaas

pompoenstamppotmetgeitenkaas

Stamppot met pompoen en geitenkaas

  ,   ,   

oktober 27, 2016

Deze stamppot is heerlijk voor de koude winterse dagen.

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 Flespompoen

1 kg Kruimelige aardappelen

2 tbsp Olijfolie

2 Rode uien

1 tsp Gemalen komijn

300 g Zachte geitenkaas

2 tbsp Verse tijmblaadjes

Bereiding

Stap 1

Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en zaden eruit. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen daarna in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Snijd de rode uien in ringen. Snijd daarna de geitenkaas in blokjes.

Stap 2

Kook de pompoen en aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit intussen een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Bak hierin de uienringen lichtbruin. Schep de komijn door de uienringen en bak deze 1 minuut mee.

Stap 3

Giet het water van de pompoen en aardappelen af. Stamp deze hierna tot een smeuïge stamppot.

Stap 4

Schep de geitenkaas en de tijm door de stamppot. Voeg hierna peper en zout toe naar smaak. Je kunt hierna de uienringen door de stamppot scheppen, maar ze kunnen er ook los bij geserveerd worden.

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size4