uienstamppot

uienstamppot

Stamppot met pompoen en mosterdsaus

    ,   

oktober 27, 2016

Met stamppot kun je eindeloos variëren. Dit recept is daar een goed voorbeeld van. Door het toevoegen van een saus geef je op eenvoudige wijze een leuke twist aan het gerecht!

  • Kooktijd: 35 minuten
  • 35 minuten

    35 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 kg Aardappelen

1 Grote pompoen

2 Uien

100 ml Crème fraîche

2 Bouillonblokjes

100 g Walnoten

0,5 liter Water

4 tbsp Mosterd

1 tsp Peper

1 tsp Zout

Melk

Bereiding

Stap 1

Breng 0,5 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe aan het water en laat deze oplossen.

Stap 2

Schil de aardappel en snijd deze in grove stukken. Schil de pompoen, schep met een lepel de pitten en dradeneruit, en snijd ook deze in stukken. Snijd de ui in halve ringen.

Stap 3

Kook de pompoen, aardappelen en ui samen gaar in de groentebouillon. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Stap 4

Begin nu aan de saus. Voeg 4 eetlepels mosterd toe aan de crème fraîche. Roer dit door elkaar met wat zout en peper naar smaak.

Stap 5

Giet de pompoen, aardappelen en ui af. Voeg daarna een scheutje melk toe en stamp het geheel samen met een stamper. Om het smeuïger te maken kun je eventueel nog een klont boter toevoegen.

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size4