pompoenchorizostamppot

pompoenchorizostamppot

Stamppot met pompoen en chorizo

    ,   

oktober 27, 2016

Een eenvoudig, maar heerlijk stamppot recept met pompoen. Perfect voor de herfst.

  • Kooktijd: 40 minuten
  • 40 minuten

    40 minuten

  • Personen: 2-3

Ingredi├źnten

500 g Pompoen

500 g Aardappelen

200 g Chorizo

500 ml Water

100 g Boter

0,5 tsp Gemalen zwarte peper

1 tsp Zout

Bereiding

Stap 1

Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en snijd hem daarna in blokjes. Schil de aardappelen en snij ook deze in stukjes. Snijd de chorizo fijn.

Stap 2

Vul een grote pan met 500 ml water en een tsp zout en breng deze aan de kook. Voeg daarna de gesneden aardappelen en pompoen toe. Laat deze 30 minuten koken.

Stap 3

Giet het water af en voeg de boter toe. Stamp alles samen met een stamper, tot het een mengsel is.

Stap 4

Roer de chorizo door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size2 - 3