Stamppot prei met makreel

Stamppot prei met makreel

Stamppot van prei en makreel

      

oktober 12, 2015

Prei is lekker, gezond en ideaal voor in de stamppot! Je kunt de stamppot aanvullen met jouw favoriete stamppot ingrediënten, om hem helemaal naar je zin te maken. Zo gezegd, zo gedaan!

Gerookte makreel is al gaar, dus hoeft eventueel alleen maar even verwarmd te worden.

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 4

Ingrediënten

1 kg aardappelen

2 preien

2 gerookte makrelen

150 ml melk

25 g boter

1 zakje bosui

1 zak rucola

2 el olijfolie extra vierge

zout en peper naar smaak

Bereiding

Stap1

Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.

Stap2

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.

Stap3

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.

Stap4

Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap5

Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot. Lekker met een salade van geraspte wortel en rode pesto.

00:00