zomerstamppot-met-ijsbergsla-en-boerenkaas

zomerstamppot-met-ijsbergsla-en-boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

    ,   

september 12, 2016

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe

  • Kooktijd: 30 minuten
  • 30 minuten

    30 minuten

  • Personen: 2 - 4 personen

Ingredi├źnten

+/- 1 kg (zelfgemaakte) aardappelpuree

2 teentjes knoflook

1 eetl. kerriepoeder

300 g belegen boerenkaas (dikke plak)

1 krop ijsbergsla

versgemalen peper

zout

50 g krokante uitjes (snippers, kant-en-klaar)

Bereiding

Bereid de aardappelpuree volgens de normale weg.

Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door.

Snijd de kaas in kleine blokjes. Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes.

Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes

00:00

Voedingsinformatie

Serving Size2 - 4