zuurkoolschotel

zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

    ,

maart 17, 2017

Eens wat anders proberen? Ga voor de zuurkoolschotel!

Ingrediënten

Aardappels

Zuurkool

300 gr gehakt

2 of 3 uien

1 of 2 kleine blikjes ananas in stukjes

Paprikapoeder

Kerriepoeder

Paneermeel

Bereiding

Net zoveel aardappels en zuurkool nemen als je anders ook gebruikt en apart van elkaar gaar koken.

Oven voorverwarmen op ongeveer 200°C.

De uien snipperen.

Gehakt samen met de uien (rul) bakken en kruiden met paprika en kerriepoeder.

Als de aardappels en de zuurkool gaar zijn de aardappels stampen.

De blikjes ananas door het gehakt scheppen en even mee warmen.

Als het gehakt droog is er een beetje ananassap door doen.

Klein beetje ananassap door de puree is ook lekker.

Laag aardappelpuree in een ovenschaal doen hierop een laag zuurkool, hierop een laag gehakt, laar puree enz. eindigen met puree.

Hierop een paar klontje boter en paneermeel en in de oven zetten tot de bovenkant begint te kleuren.

Ipv ananas smaakt banaan of ander zoet fruit ook lekker (of een combinatie).

00:00