De groenten

De groenten!

2017 is nu een maand oud en wellicht heb jij jezelf doelen opgelegd voor dit jaar. Als een daarvan gezonder eten is hebben we interessante lijst over groenten voor je.

Dit zijn de 10 gezondste groenten die er zijn.

  1. Waterkers
  2. Chinese kool
  3. Snijbiet
  4. Bietenblad
  5. Spinazie
  6. Witlof
  7. Bladsla
  8. Peterselie
  9. Romeinse sla
  10. Palmkool

Hoewel er over gezond veel verschillende ideeën bestaan, is iedereen het er over eens dat groenten goed voor je zijn! De bovengenoemde groenten hebben de hoogste score qua voedingsstoffendichtheid.

Verhouding

Om te bepalen hoe goed een bepaald soort eten is wordt er gekeken naar de voedingsstoffen, maar ook naar de verhouding voedingsstoffen en calorieën. Er wordt dan gekeken naar wat iets je lichaam oplevert (voedingsstoffen) en naar wat het je kost (calorieën). Als de verhouding tussen die twee optimaal is scoort een product de volledige 100%, zoals bij waterkers het geval is.

Uiteraard zijn er wat mitsen en maren. Peterselie scoort met een 8 bijvoorbeeld hoog, maar daar eet je vermoedelijk niet dagelijks. Toch is het zeker een goed idee om deze groeten regelmatig op je menu terug te laten keren. Veel van deze groenten zijn ook prima toepasbaar in stamppotten.

Mocht je hele lijst willen bekijken met de 41 groenten en fruit met de hoogste voedingsstoffendichtheid, klik dan hier. De lijst is wel in het Engels.

Advertentie
Stamppot opwarmen in de oven: onze tips!

Stamppot opwarmen in de oven: onze tips!

Nooit meer droge of plakkerige stamppot! Ontdek de beste methode voor stamppot opwarmen in de oven. Geniet van een heerlijke,…
Aardappelen koken met schil: onze tips

Aardappelen koken met schil: onze tips

Aardappelen koken met schil: eenvoudig, smaakvol & gezond! Leer hoe je in een handomdraai aardappelen met schil kookt. Geniet van…
Stamppot boerenkool invriezen: zo doe je dat!

Stamppot boerenkool invriezen: zo doe je dat!

Stamppot boerenkool invriezen: bespaar tijd & geniet later! Volg onze eenvoudige stappen & tips voor perfect ingevroren stamppot.