De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit.

Deze keer is dat El Salvador. De Salvadoraanse keuken lijkt sterk op die van andere Midden-Amerikaanse landen. Het eten is er vaak bereid in veel olie of gefrituurd. De belangrijkste maaltijd wordt overdag genuttigd tussen 12.00 en 14.00 uur. Dit is te vergelijken met ons avondeten.

Een traditioneel recept is pupusa. Dit is een soort van gevulde tortilla of pannenkoek van mais- of rijstdeeg.

De tortilla of pannenkoek is vaak gevuld met een mix van gebakken bonen, varkensvlees en kaas. Het komt ook voor dat alleen een van bovenstaande ingrediënten in de tortilla zit. De gerecht wordt uitgeserveerd met een saus met tomaten, azijn, witte kool en chili.

Het gerecht is zelf makkelijk te maken.

Tags
WK Stampen

WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…
De stamppot van Polen

De stamppot van Polen

Het is weer tijd voor een recept in de categorie ‘De stamppot van…’. Deze week hebben we gekozen voor Polen.…