Koken met kinderen

Zelf heb ik nog geen kinderen, maar in mijn omgeving zijn er genoeg vrienden die ze wel hebben. Regelmatig beland ik dan ook aan tafel met ze. Waarbij de een zijn of haar bord in no time leeg heeft, sputtert de ander bij elke hap tegen. Op de foto ben ik aan het koken met Liv (7).

Vandaag twee tips om je kinderen meer en makkelijker te laten eten. Heb je zelf nog leuke adviezen, deel deze dan in de comments op Facebook (www.facebook.com/stamppotmaandag) of mail ze naar stamppotmaandag@gmail.com.

Tip 1: Betrek kinderen bij het koken

Laat kinderen bijvoorbeeld de groente uitkiezen en betrek ze bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Daarnaast kunnen ze, afhankelijk van de leeftijd, tijdens het koken prima helpen bij het wassen, snijden en bereiden van het eten.

Tip 2: Zelf telen

Je kan gemakkelijk zelf kruiden en groenten telen. Dit kan in de tuin of in een pot op het balkon. Zo zien ze hoe groente groeit en leren ze voor de planten te zorgen. En wat is er nou leuker dan je eigen verbouwde wortels op te eten.

Tip 3: Presenteer het aantrekkelijk

Je kan gerechten op verschillende manieren opdienen. Als je het eten leuk presenteert maak je het aantrekkelijk voor kinderen. Voorbeelden zijn de boerenkoolcake (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/boerenkool-in-bladerdeeg/), een taart van boerenkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/quiche-van-boerenkool/) of het visstickskasteel met spinazie (https://www.iglo.nl/recepten/visstick-kasteel).

Tags
WK Stampen

WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag…
De stamppot van El Salvador

De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit. Deze keer…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…