Koken met kinderen

Zelf heb ik nog geen kinderen, maar in mijn omgeving zijn er genoeg vrienden die ze wel hebben. Regelmatig beland ik dan ook aan tafel met ze. Waarbij de een zijn of haar bord in no time leeg heeft, sputtert de ander bij elke hap tegen. Op de foto ben ik aan het koken met Liv (7).

Vandaag twee tips om je kinderen meer en makkelijker te laten eten. Heb je zelf nog leuke adviezen, deel deze dan in de comments op Facebook (www.facebook.com/stamppotmaandag) of mail ze naar stamppotmaandag@gmail.com.

Tip 1: Betrek kinderen bij het koken

Laat kinderen bijvoorbeeld de groente uitkiezen en betrek ze bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Daarnaast kunnen ze, afhankelijk van de leeftijd, tijdens het koken prima helpen bij het wassen, snijden en bereiden van het eten.

Tip 2: Zelf telen

Je kan gemakkelijk zelf kruiden en groenten telen. Dit kan in de tuin of in een pot op het balkon. Zo zien ze hoe groente groeit en leren ze voor de planten te zorgen. En wat is er nou leuker dan je eigen verbouwde wortels op te eten.

Tip 3: Presenteer het aantrekkelijk

Je kan gerechten op verschillende manieren opdienen. Als je het eten leuk presenteert maak je het aantrekkelijk voor kinderen. Voorbeelden zijn de boerenkoolcake (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/boerenkool-in-bladerdeeg/), een taart van boerenkool (https://www.stamppotmaandag.nl/recept/quiche-van-boerenkool/) of het visstickskasteel met spinazie (https://www.iglo.nl/recepten/visstick-kasteel).

Tags
Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

Inhoudsmaten voor recepten: een handig overzicht

In kookboeken en op kookwebsites worden vaak verschillende inhoudsmaten voor recepten gebruikt om de juiste hoeveelheden aan te duiden. Zo…
Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Stamppot in de zomer - Heerlijke zomerse stamppotrecepten

Wanneer het in de zomer warm is, hebben veel mensen minder zin in (warm) eten. Vaak eten we dan iets…
Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

Statiegeld: nu ook op kleine plastic flesjes

We starten deze eerste maandag van juli met fijn nieuws op het gebied van duurzaamheid. Sinds afgelopen donderdag, 1 juli…