Koninklijk stampen

Morgen is het zo ver: Koningsdag. Net als stamppot, een typisch Nederlands ritueel.

Koning Willem-Alexander zal zijn verjaardag dit jaar vieren in Groningen samen met de rest van de koninklijke familie.

Ik, Jan Wijbe, zal morgen zeker even in de stad gaan kijken! Wie ook wil komen, op deze website vindt je actuele informatie over Koningsdag 2018. Bekijk het programma, de route die het koninklijk bezoek zal lopen en andere praktische zaken.

Zoals ieder jaar zal Koningsdag gevuld worden met leuke spellen, optredens, een vrijmarkt en overige activiteiten. Een groot feest dus!

Aan het eind van zo’n heugelijke dag heeft menigeen van ons er natuurlijk geen trek meer in om de keukenprinses uit te hangen. Daarom hebben wij een stamppot voor jullie uitgezocht die binnen no time op tafel staat. Na zo’n lange dag is het namelijk maar wat tijd om eens vorstelijk te genieten van een heerlijke wortelstamppot! (we moeten de oranje kleur natuurlijk wel hoog houden.)

Zo maak je het..  

Stap 1.

Snij de aardappelen, wortel en ui in stukken en kook het in circa 20 minuten gaar. Is het geen weer voor aardappelen? Verander de basis dan door zoete aardappel of pastinaak. Heerlijke vervangers en bovendien makkelijk te stampen.

Stap 2.

Giet de pan af en plaats hem nog voor enkele minuten terug op het vuur om het geheel droog te stomen. Pureer de boel vervolgens met behulp van een stamper of staafmixer.

Stap 3.

Breng de stamppot op smaak met peper en zout en maak het extra smeuïg door er een scheut melk en twee flinke eetlepels mayonaise aan toe te voegen.

Stap 4.

Ta-da! Daar staat ie dan: een koninklijke stamppot!

Maak er een aantal heerlijke gehaktballen bij, aangebraden in flink wat boter, om nog een extra koninklijke touch aan je stamppot te geven.

Bekijk hier al onze stamppoten met wortel in de basis.

Fijne Koningsdag!

Tags
Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Nationale Boerenkooldag - 24 oktober 2021

Voor alles is tegenwoordig wel een dag; vaderdag, moederdag, broer- en zussendag, dierendag, dag van de leraar, dag van de…
10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

10 tips om op de steeds duurder wordende boodschappen te besparen

Het is je vast niet ontgaan. Het nieuws stond er de afgelopen dagen vol mee: boodschappen zijn het afgelopen jaar…
8 oktober 2021: Dag van de Duurzaamheid

8 oktober 2021: Dag van de Duurzaamheid

Op de ‘Dag van de Duurzaamheid’ wordt extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Denk hierbij aan het klimaat, energie, gezondheid en…