wk snert- en stamppotkoken

WK snert- en stamppotkoken verplaatst naar de zomer

Morgen, op 18 februari 2022, zou het WK snert- en stamppotkoken plaatsvinden. Helaas gaat dit, vanwege het grote aantal coronabesmettingen, niet door. De organisatie heeft besloten dit evenement naar de zomer te verplaatsen. Want snert en stamppot wordt tegenwoordig echt niet meer alleen in de winter gegeten. Maar voor de mensen die er zich zó op verheugd hadden deze winter is er een leuk alternatief bedacht. Lees gauw verder.

WK snert- en stamppotkoken in de zomer

De zomer zal dit jaar starten met de strijd om de wereldtitel snert- en stamppotkoken. Het WK snert- en stamppotkoken vindt namelijk op 21 juni 2022 plaats. De eerste dag van de officiële zomer.

Voor de deelnemers een extra uitdaging, voor ons als stamppotliefhebbers enorm goed nieuws. Hierdoor zullen nóg meer mensen het hele jaar door van stamppot willen genieten

Dat je stamppot ook prima in de zomer kunt eten wisten wij natuurlijk al lang. Alvast wat inspiratie op doen? Bekijk hieronder dan een aantal zomerse stamppotrecepten:

Maak je eigen snert- of stamppotfilmpje en win!

Had je wel zin in een wedstrijdje koken? Dan is er deze maand een leuk alternatief voor het WK. 

Wanneer je vóór 22 februari 2022 een leuk, boeiend filmpje toestuurt waarin jij jouw favoriete snert- of stamppotgerecht maakt, maak je kans op een VVV-bon.

De inzender van het mooiste, beste en/of leukste filmpje wint een VVV-bon ter waarde van 100 euro. De tweede prijs is een VVV-bon van 50 euro en de derde prijs is een VVV-bon van 25 euro.

De ingestuurde filmpjes worden eigendom van de Stichting Oud Hollandse Gerechten.

Voor meer informatie over deze wedstrijd kun je de website van Oud Hollandse Gerechten raadplegen. 

Doe jij mee en is het recept geslaagd? Dan vinden we het leuk als je ook ons jouw filmpje toestuurt. Dan zullen wij hem delen op onze website en social-mediakanalen. Je mag je video via WeTransfer mailen naar stamppotmaandag@gmail.com (Let op! Dit is niet het e-mailadres van de wedstrijdorganisatie. Wij staan los van deze wedstrijd en zullen jouw video dan ook niet beoordelen.)

Stamppot uit de losse pols: deze hoeveelheden heb je nodig

Stamppot uit de losse pols: deze hoeveelheden heb je nodig

Ben jij een creatieveling in de keuken en bedenk je het liefst zelf je gerechten? Dan loop je er waarschijnlijk…
Kliekjes: zo voorkom je dat je onnodig eten weggooit

Kliekjes: zo voorkom je dat je onnodig eten weggooit

Kliekjes, een mooi woord dat eigenlijk niets anders betekent dan de overgebleven restjes van reeds bereide maaltijden. De meeste mensen…
Moussaka: de 'stamppot' van Griekenland

Moussaka: de 'stamppot' van Griekenland

In de categorie ‘De stamppot van…‘ lichten we een lekker recept uit van een ander land dan Nederland. De ene…