wk-stampen-2017

WK Stampen – Word jij dit jaar de wereldkampioen snert- en stamppotkoken?

Op vrijdag 17 februari is er weer een WK Stampen, oftewel het Wereldkampioenschap snert- en stamppotkoken 2017! Uiteraard willen wij jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag informeren over dit unieke en altijd gezellige evenement. 

WK-Stampen 2017

Oudhollandsegerechten.nl organiseert dit jaar voor de 23e keer het WK snertkoken en voor de 16e keer het WK stamppotkoken. Het algemene doel van dit evenement is het promoten van Hollandse gerechten.

Datum en locatie WK Stampen 2017

Het WK snert- en stamppotkoken vindt plaats op vrijdag 17 februari in de keukens van het Alfa-College in Groningen. Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeergelegenheid.

“Wij kijken er weer enorm naar uit”, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert- en Stamppotevenementen. “Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven dan voorgaande jaren, toen het evenement elders plaatsvond”,

Prijzen WK snert- en stamppotkoken

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snerslaif en de zilveren opscheplepel. Inmiddels twee felbegeerde prijzen in de kookwereld. Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Studenten van het Alfa-college worden fanatiek betrokken bij het WK Stampen

Studenten van het Alfa-college helpen bij de organisatie van het evenement. Ze maken de draaiboeken en zullen op de wedstrijddag zelf de deelnemers en bezoekers begeleiden. In het restaurant van de school wordt de 17de een informatiemarkt over voedsel ingericht en staan er schermen waarop live de verrichtingen in de keuken te volgen zijn.

Maar informatie over het het WK snert- en stamppotkoken 2017

Iedereen kan meedoen aan het WK snert- en stamppotkoken. Zolang je maar eigen pannen en ander benodigd materiaal hebt, want dit dien je zelf mee te nemen. Er kan worden gekookt op gas. Aangezien het aantal kookplaten beperkt is, zal het WK in shifts worden gehouden.

Aanmelden voor het WK Stampen kan via het aanmeldingsformulier op de website van Oudhollandsegerechten.nl. Hier vind je tevens meer informatie over het evenement.

Op zoek naar inspiratie voor een lekkere stamppot? Bekijk dan de stamppotrecepten van Stamppot maandag. Of het nou voor een stamppotwedstrijd is of om voor je eigen gezin, familie en vrienden te koken, voor elke gelegenheid en elk gezelschap vind je hier een lekker recept. Wat is jouw favoriete stamppotrecept?

Advertentie
Bier, bier, bier en stamppot

Bier, bier, bier en stamppot

Wist je dat bier en stamppot heel goed samengaan? In deze blog vertellen we waarom en welke stamppotrecepten het lekkerst…
Alles over rookworsten!

Alles over rookworsten!

Rookworst is niet weg te denken bij een lekkere stamppot. Wat weet jij over rookworsten? En wat zijn de allerlekkerste…
Zomerse stamppot: 5 heerlijke recepten

Zomerse stamppot: 5 heerlijke recepten

Stamppot in de zomer is net zo lekker als een 'typische' winterstamppot. Ontdek op Stamppot Maandag de lekkerste recepten voor…