WK Stampen bijna VOL!

Goed nieuws, het deelnemersveld voor het WK snert- en stamppotkoken is bijna vol! Wil je nog meedoen, meld je dan aan op oudhollandsegerechten.nl.

Op vrijdag 17 februari organiseert oudhollandsegerechten.nl voor de 23ste keer het WK snertkoken en voor de 16de keer het WK stamppotkoken 2017. Het kampioenschap wordt gehouden in de keukens van het Alfa-College Groningen.

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

Het regelement is als volgt:

  • Ieder zorgt voor haar/zijn keukengerei, inclusief pannen. Er wordt op gas gekookt.
  • De snert moet gemaakt worden in een grote pan. De stamppot wordt aan het eind uitgedeeld aan het publiek.
  • Men heeft 3 uur de tijd om het gerecht te bereiden.
  • Geen voorgesneden groeten gebruiken, alles wordt tijdens de wedstrijd gesneden.
  • Iedereen krijgt een tafeltje toegewezen wanneer de snert- of stamppot klaar is.
  • De vlees waar de bouillon van getrokken is mag op de wedstrijddag gebruikt worden.
  • De bouillon voor de snert mag thuis worden getrokken in verband met de lange tijd die hiervoor staat.
  • Wanneer er hele erwten worden gebruikt mogen deze thuis wellen.
  • Iedereen krijgt van te voren bericht hoe laat ze verwacht worden op de wedstrijddag.
  • De recepten dienen in tweevoud meegenomen te worden, een voor de organisatie en een voor de jury.

De stamppotten en snert worden na de wedstrijd uitgedeeld aan het publiek.

Tags
WK Stampen

WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag…
De stamppot van El Salvador

De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit. Deze keer…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…