WK Stampen

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017! Op vrijdag 17 februari organiseert…

We willen jullie als liefhebbers van koken en stamppotten graag wijzen op het WK snert- en stamppotkoken 2017!

Op vrijdag 17 februari organiseert oudhollandsegerechten.nl voor de 23ste keer het WK snertkoken en voor de 16de keer het WK stamppotkoken 2017. Het kampioenschap wordt gehouden in de keukens van het Alfa-College Groningen.

De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

Studenten van het Alfa-college helpen bij de organisatie van het evementen. Studenten maken de draaiboeken en zullen op de wedstrijddag zelf de deelnemers en bezoekers begeleiden.

In het restaurant van de school wordt de 17de een informatiemarkt over voedsel ingericht en staan er schermen waarop live de verrichtingen in de keuken te volgen zijn.

“Wij kijken er weer enorm naar uit”, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert- en Stamppotevenementen. “Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven “, Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit.

Het leuke van het WK snert- en stamppotkoken is dat iedereen mee kan doen. Lijkt dit je leuk, meldt je dan aan via deze link.

Tags
De stamppot van El Salvador

De stamppot van El Salvador

In deze rubriek lichten we steeds een traditioneel gerecht van een ander land wat wij bezocht hebben uit. Deze keer…
Waarom eten we stamppot in de winter

Waarom eten we stamppot in de winter

De afgelopen week is de temperatuur regelmatig onder nul geweest en het koude weer houdt nog wel even aan! Fijn…
De stamppot van Polen

De stamppot van Polen

Het is weer tijd voor een recept in de categorie ‘De stamppot van…’. Deze week hebben we gekozen voor Polen.…