Over ons

Stamppot Maandag biedt leuke en creatieve recepten voor de stamppot! Van een zware winterse kost tot een luchtig en fris zomergerecht. Hier doe je alle inspiratie op die je nodig hebt voor een verrassend lekkere maaltijd.

Stamppot Maandag is opgericht door de vrienden Arthur Augustijn en Jan Wijbe Koehoorn.

Hoe het begon...

Het begon jaren geleden toen de heren in Groningen woonden en elke dag samen op en neer reisden naar het werk.Al snel werd afgesproken om op maandag eens samen te gaan eten. Het was midden in de winter en dus stond er een ouderwetse stamppot op het menu.

Stamppot maandag

De maandag erop werd weer een etentje geregeld en opnieuw werd er een stamppot gemaakt. Dit keer een eigen creatie. Dat beviel zo goed dat iedere maandag een eetafspraak met een nieuw soort stamppot werd ge- maakt.Vrienden noemden de avond “Stamppot Maandag” en dit werd al snel een begrip.
Over Stamppotmaandag

Steeds meer mensen schoven aan, van vrienden tot vrienden van vrienden en van kennissen tot buren en de sportteams. Stamppot Maandag was een succes, compleet met oud Hollandse bordspellen. Dit ging ook in de zomer gewoon door. Wel met nieuwe en luchtige zomerrecepten.

Recepten bundelen en delen

Inmiddels zijn we wat jaren verder en wonen de heren niet meer bij elkaar in de buurt.Toch bleef de Stamppot Maandag een traditie.Verschillende mensen, verspreid door het land, organiseerden een eigen Stamppot Maandag. Steeds vaker werden re- cepten bedacht en gedeeld. Hierdoor ontstond het idee om Stamppot Maandag een eigen website te geven. Op deze site worden alle recepten gedeeld en gebundeld. Iedereen die een Stamppot Maandag wil houden kan hier ideeën opdoen of een eigen stamppot plaatsen.

Recepten bundelen en delen

Arthur en Jan Wijbe zijn altijd benieuwd naar jouw eigen Stamppot Maandag. Heb je ook een stamppot traditie? Ben je creatief met recepten? Heb je leuke ideeën voor ons? Deel het op Facebook, Instagram of mail ons op stamppotmaandag@gmail.com.

Interessante recepten