Asperge stamppot

Asperge stamppot

Tijdens het aspergeseizoen is deze stamppot echt een aanrader!

Stap 1
Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten. in water. Voeg daarbij een beetje zout toe. Laat ze goed uitlekken en stamp ze daarna fijn. 


Stap 2
Roer de boter door de puree en voeg melk toe tot er een romig geheel mengsel ontstaat. Breng dit op smaak met peper en zout.


Stap 3
Roerbak de asperges in 4-8 minuten beetgaar in de olie. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe om het garen te versnellen.


Stap 4
Roer de asperges door de hete aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kervel.


Stap 5
Je kan het gerecht afmaken door een paar eieren te pocheren. Dat doe je om een pan water aan de kook te brengen. Zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en wacht je tot de belletjes weg zijn. Doe een voor een een eitje in een bakje. Laat het ei uit het bakje in de pan glijden en laat het ei ongeveer 3 minuten in de pan. Haal het ei uit de pan met een lepel.


Stap 6
Bak de pijnboompitjes kort en strooi deze daarna over het geheel uit.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

600 g groene asperges
2 el olijfolie
2 el groentenbouillon
nootmuskaat
handvol kervel-of bladpeterselieblaadjes
4-6 verse eieren
1 kg aardappelen
50 g boter
1 1/2 dl hete melk
pijnboompitten