Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Bloemkool is een zeer gezonde groente. Het zit helemaal vol met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Het bevat vooral veel calcium. Wanneer bloemkool kort gekookt wordt smaakt het lekker. Het is een van de traditionele groentes voor een Hollandse maaltijd, maar wordt ook flink veel gegeten in andere landen. Het komt oorspronkelijk uit Azië en is via Turkije en Italië Europa binnen gekomen. In Noord-Europa groeit deze groente prima.

Stap 1

Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes circa 15 minuten.

Stap 2

Ondertussen snijd je prei fijn en giet je een scheutje olie in een pan.

Stap 3

Bak de prei circa 4-5 minuten aan totdat hij lekker zacht is.

Stap 4

Snijd de ham in stukjes. Stamp de bloemkool fijn met een scheut melk, snufje zout en peper en eventueel een klontje boter.

Stap 5

Meng de stukjes ham, de geraspte kaas en de prei door de gestampte bloemkool en serveren maar.

500 gr bloemkool
100 gr hamreepjes (of een paar plakken ham)
250 gr prei
25 gr geraspte kaas
snufje zout en peper
scheut melk
evt. klein klontje boter

Close Menu