Boerenkool in bladerdeeg

Boerenkool in bladerdeeg

Bak een lekkere boerenkool cake. Bak stamppot boerenkool in een knapperig jasje van bladerdeeg. De vertrouwde boerenkool op een originele manier.

Stap 1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Stap 2

Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Leg de ongebruikte plakjes bladerdeeg direct in een afgesloten plastic zakje terug in de vriezer.

Stap 3

Vet de cake- of broodvorm in.

Stap 4

Maak van de plakjes bladerdeeg een vierkante lap van 3×3 plakjes. Rol in de lengte uit met een deegroller. Laat deze lap voorzichtig zakken in de vorm; zorg dat er een stuk bladerdeeg boven de vorm uitkomt zodat je dit later dicht kunt vouwen.

Stap 5

Vul de cakevorm voor de helft met de boerenkool stamppot en leg de rechte stukken rookworst hierop. Schep dan de rest van de boerenkool stamppot er bovenop.

Stap 6

Vouw het bladerdeeg dicht en bak de hartige boerenkool cake in 20 minuten in de oven.

9 plakjes Koopmans Bladerdeeg
400 g boerenkoolstammpot
1 rookworst (de ronde kanten afgesneden)
Keukengerei
boter om in te vetten
cakevorm of broodvorm

Close Menu