Boerenkool ovenschotel met peren en rookworst

Boerenkool ovenschotel met peren en rookworst

Stap 1
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Giet ze af en laat ze uitdampen. Pel ondertussen de uien en snijd ze in partjes.


Stap 2
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit 1 eetlepel van de margarine en fruit de ui 5 minuten op een halfhoog vuur.

Voeg de boerenkool en zout naar smaak toe en verwarm circa 5 minuten totdat de boerenkool ontdooid is indien deze uit de vriezer komt.


Stap 3
Schil de peren en snijd er één in 12 partjes en de andere in stukjes. Verwarm de melk en stamp de aardappelen grof, schep de melk en 2½ eetlepels vloeibare margarine erdoor.

Breng op smaak met peper.

Schep de stukjes peer en de boerenkool erdoor. Snijd driekwart van de rookworst in plakken en snijd de rest van de rookworst in plakjes erin.


Stap 4
Verdeel de helft van de boerenkool over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de plakjes rookworst erover.


Stap 5
Dek af met de rest van de boerenkool. Verdeel de peerpartjes erover en leg het ingesneden stukje rookworst in het midden.

Bestrijk de rookworst en de peerpartjes met de rest van de margarine. Laat de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten door en door warm worden.


Stap 6
Serveer de boerenkool ovenschotel direct met de peren en de rookworst,

Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

450 gr diepvries boerenkool
1 kg kruimig kokende aardappelen
2 dl halfvolle melk
4 el vloeibare margarine
2 rode uien
2 stevige handperen
1 rookworst
extra nodig: ingevette ronde ovenschaal (inhoud 1½ l)

Close Menu