Kabeljauw Stamppot met mosterdsaus

Stap1
Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.


Stap 2
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.


Stap 3
Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.


Stap 4
Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken. Bind eventueel met allesbinder. Roer er van het vuur af de eidooier door.


Stap 5
Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.


Stap 6
Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
zout
peper
1 krop ijsbergsla
30 gr boter
1 dl melk
2 eetlepels fijngehakte peterselie
11/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)
Voor de mosterdsaus:
21/2 dl kippebouillon (van tablet)
1 dl slagroom
3 eetlepels grove mosterd
allesbinder
1 eidooier