preistamppot-kalfsribben-pruimen

Preistamppot met kalfsribben en pruimen

Stamppot prei met kalfsribben en pruimen is een recept dat Stamppot Maandag kenmerkt. Prei is erg lekker en gezond. Een boeiend recept dat je toch binnen een half uur weet te presenteren.

Wist jij dat pruimen echte super foods zijn? Er bestaat geen vrucht die meer antioxidanten bevat dan de pruim. Hierdoor bieden pruimen een goede bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast dragen ze bij aan een gezonde darmwerking én helpen ze ijzer uit andere voeding te halen. Dit laatste zorgt ervoor dat jij je fit en energiek voelt. In onderstaand recept zitten gedroogde pruimen. Gedroogde pruimen bevatten net zo veel voedingsstoffen als verse pruimen. Ze geven een heerlijke zoete smaak aan de preistamppot. Een top combi, al zeggen we het zelf!

Preistamppot met kalfsribben en pruimen – Stap 1

Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit.

Stap 2

Dep het vlees droog met keukenpapier, snijd het in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin aan. Voeg de sinaasappelrasp en het sap toe en stoof het vlees 1 uur met de deksel op de pan op een laag vuur.

Stap 3

Voeg de pruimen toe en laat het vlees in nog eens 30 min. gaar stoven.

Stap 4

Kook ondertussen de aardappelen in water met zout gaar. Kook de prei met water en zout naar smaak beetgaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de prei erdoor. Strooi de koriander over het vlees en serveer met de preistamppot. Eet smakelijk!

Liever vegetarisch?

Eet je liever geen vlees? Vervang de kalfsribben dan door bijvoorbeeld vegan ribs of een andere vleesvervanger.

Meer inspiratie voor stamppotrecepten

Kijk op onze website voor meer receptinspiratie. Recept gemaakt? Deel hem op social media met #stamppotmaandag!

Advertentie

2 sinaasappelen
100 g gedroogde pruimen
750 g prei
750 g kalfsriblappen
3 el olijfolie
1 1/2 kg aardappelen
2 el koriander
zout en peper naar smaak