Rode kool Stamppot

Rode kool Stamppot

Lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen, appel en een snufje kaneel.

1. Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door.

2. Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door. Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar.

3. Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel.

4. Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree.

5. Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

6. Garneer met wat verse peterselie. Lekker met saucijsjes of vega balletjes.

Pas op voor de kruidnagels!

800 gr aardappelen
kruimig
400 gr verse rode kool
dun gesneden
3 appels
2 kruidnagels
1 grote winterpeen
geraspt
Snufje kaneel
100 ml melk
1 ui
fijn gesnipperd
Peper en zout
Verse blaadjes peterselie
1 eetl olie of boter

Close Menu