Rodekool met slavink

Rodekool met slavink

Het liefst gebruiken we kruimige aardappelen voor stamppot, maar je kan dit vervangen door aardappelpuree zoals in dit recept.

Stap 1

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slavinken in circa 18 minuten goudbruin en gaar. 


Stap 2

Was de kool en snijd deze klein. Snijd vervolgens de ui klein. Verhit beiden in een hapjespan met een beetje olie en bak dit in 5 ongeveer 5 minuten gaar


Stap 3

Bereid de aardappelpuree volgende aanwijzingen op de verpakking. Schep de rodekool en uien erdoor en breng het geheel op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.


Stap 4

Verdeel de stamppot over 4 borden met elk een slavink. Serveer de augurken apart.


Dit recept is ingestuurd door Joke Bijl.

Heb je een recept die je met ons wilt delen, stuur dan een mail naar stamppotmaandag@gmail.com!

4 el olijfolie
4 slavinken
1 rode kool
2 rode uien
3 zakjes aardappelpuree
2 tl Provençaalse kruiden
½ potje zoetzure augurk

Close Menu