Spaanse stamppot met courgette en chorizo

Stamppot met een Spaans tintje? Met deze stamppot krijg je dat op tafel!

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels daarna af.


Stap 2
Verwijder het velletje van de chorizo en snijdt deze in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo blokjes tot ze krokant zijn. Snijdt intussen de paprika’s in blokjes en bak deze de laatste 3 minuten mee met de chorizo.


Stap 3
Snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Was daarna de courgettes en snijdt ook deze in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook met de Italiaanse kruiden ene paar minuten aan. Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.


Stap 4
Voeg het courgettemengsel toe aan de aardappelen en stamp dit grof. Om de stamppot smeuïger te maken kun je een scheutje melk toevoegen. Voeg na het stampen de chorizo en paprika met het bakvocht toe en roer dit door de stamppot.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

800 g kruimige aardappelen
300 g chorizoworst
2 courgettes
2 paprika's
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden