Stamppot andijvie met kabeljauwburger

Stamppot andijvie met kabeljauwburger

Een heerlijke, knapperige, winterse kost. Voor het geval je eens een echte oer Hollandse maaltijd op tafel wilt zetten.

Stap 1

Snijd de aardappelen in vieren en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kabeljauwburgers in de olie aan beide kanten goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.

Stap 2

Fruit de uien goudbruin in de olie waarin de kabeljauwburgers zijn gebakken. Voeg de tomatenblokjes en de knoflook toe, breng het vocht aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Schep de andijvie op de puree, schep het uien-tomaatmengsel erop en schep alles luchtig om. Serveer de kabeljauwburger erbij.

1 1/4 kg aardappels
4 kabeljauwburgers
3 el olie
2 uien
1 blik tomatenblikjes
1 teen knoflook
1 krop andijvie
zout en peper naar smaak

Close Menu