Stamppot doperwtjes met munt

Stamppot doperwtjes met munt

Stap 1
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken.


Stap 2
Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 gram boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg aardappelen
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
4 kipsaucijzen
1 courgette
1 aubergine
6 tastytomtomaten
4 sjalotten
2 puntpaprika's
100 g Cheddar Tophat
150 ml melk