Stamppot doperwtjes met munt

Stamppot doperwtjes met munt

Stap 1

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken.

Stap 2

Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.

1 kg aardappelen
2 tenen knoflook
6 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
4 kipsaucijzen
1 courgette
1 aubergine
6 tastytomtomaten
4 sjalotten
2 puntpaprika's
100 g Cheddar Tophat
150 ml melk

Close Menu