Stamppot Hete bliksem met blauwaderkaas en noten

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in partjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Hak de nootjes grof. Kook de aardappelen in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Verwarm de melk met appelsap, boter en kaneel. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn . Voeg de appel en het melkmengsel toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep er de kaas, noten en bosui door. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Stap 1

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verwarm de melk met het appelsap, de boter en de kaneel.

Stap 2

Giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp de aardappel fijn. Voeg de appel en het melkmengsel toe en stamp tot een smeuïge stamppot.

Stap 3

Schep de kaas, de noten en de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verdeel de hete bliksem over vier borden.

Advertentie

1.3 kg kruimige aardappelen50 ml halfvolle melk
200 ml appelsap
100 g ongezouten roomboter
1 tl kaneel
450 g appels
150 g Danish Blue 50+
30 g pecannoten
2 bosuitjes
gemalen nootmuskaat
zout en peper naar smaak