Stamppot met pikante runderreepjes

Dit gezellige seizoen vraagt weer om heerlijke stamppot. Met wat fijne ingrediënten en creativiteit tover je lekkere originele stamppotten op tafel. Eet smakelijk.

Stap 1

Sperziebonen schoonmaken en in stukjes snijden. Worteltjes in stukjes snijden. Sperziebonen en wortel 8 min. koken.

Stap 2

Paprika in reepjes snijden. In pan boter verhitten. Runderreepjes met paprika 6 min. bakken.

Stap 3

Pikant mix (uit pak) mengen met 300 ml water en door vlees scheppen. Geheel door en door verhitten.

Stap 4

Voor puree 1 liter water aan de kook brengen. Tomaatjes halveren. Pureepoeder met garde door kokende water kloppen. Sperziebonen, wortel en tomaatjes door puree scheppen. Vlees in pikante saus bij stamppot serveren.

Advertentie

1 1/4 kg aardappels
4 kabeljauwburgers
3 el olie
2 uien
1 blik tomatenblikjes
1 teen knoflook
1 krop andijvie
zout en peper naar smaak