Stamppot met pompoen en chorizo

Stamppot met pompoen en chorizo

Een eenvoudig, maar heerlijk stamppot recept met pompoen. Perfect voor de herfst.

Stap 1Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en snijd hem daarna in blokjes. Schil de aardappelen en snij ook deze in stukjes. Snijd de chorizo fijn.Stap 2Vul een grote pan met 500 ml water en een tsp zout en breng deze aan de kook. Voeg daarna de gesneden aardappelen en pompoen toe. Laat deze 30 minuten koken.Stap 3Giet het water af en voeg de boter toe. Stamp alles samen met een stamper, tot het een mengsel is.Stap 4Roer de chorizo door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

500 g Pompoen
500 g Aardappelen
200 g Chorizo
500 ml Water
100 g Boter
0
5 tsp Gemalen zwarte peper
1 tsp Zout

Close Menu