Stamppot met pompoen en geitenkaas

Stamppot met pompoen en geitenkaas

Deze stamppot is heerlijk voor de koude winterse dagen.

Stap 1
Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en zaden eruit. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen daarna in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Snijd de rode uien in ringen. Snijd daarna de geitenkaas in blokjes.


Stap 2
Kook de pompoen en aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Bak hierin de uienringen lichtbruin. Schep de komijn door de uienringen en bak deze 1 minuut mee.


Stap 3
Giet het water van de pompoen en aardappelen af. Stamp deze hierna tot een smeuïge stamppot.


Stap 4
Schep de geitenkaas en de tijm door de stamppot. Voeg hierna peper en zout toe naar smaak. Je kunt hierna de uienringen door de stamppot scheppen, maar ze kunnen er ook los bij geserveerd worden.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 flespompoen
1 kg kruimelige aardappelen
2 tbsp olijfolie
2 rode uien
1 tsp gemalen komijn
300 g zachte geitenkaas
2 tbsp verse tijmblaadjes

Close Menu