Stamppot met pompoen en groene kool

Een twist op de traditionele stamppot! In dit recept vind je geen aardappelen, maar vervult de pompoen zijn rol.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.


Stap 2
Schil de pompoen en schep de pitten en draden er met een lepel uit. Snijd de pompoen daarna in stukken en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster de pompoen stukken 30 minuten in de oven.


Stap 3
Snijd de groene kool in dunne reepjes. Spoel de reepjes af onder de kraan en leg ze daarna in een schaal of paan. Breng in een waterkoker water aan de kook en giet dit over de groene kool. Bedek de pan of schaal daarna met een deksel, laat het 15 minuten staan.


Stap 4
Snipper de ui. Smelt 2 eetlepels geklaarde roomboter in een pan en bak hierin de ui en de spekblokjes tot ze goudbruin zijn.


Stap 5
Wanneer de 30 minuten voorbij zijn, of de pompoen eerder gaar is, haal je ze uit de oven en doe je ze in een pan. Voeg hierbij 2 eetlepels geklaarde roomboter toe. Voeg ook peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Pureer het geheel met een stamper of een keukenmachine.


Stap 6
Wanneer de 15 minuten om zijn, giet je het overige water van de groene kool af. Je laat ze hierna even uitlekken. Voeg daarna de kool, gebakken ui en spekblokjes toe aan de pompoenpurree. Schep dit goed door elkaar.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

100 g Gerookte spekblokjes
5 Groene (Savooie) kool
1 Ui
4 tbsp Geklaarde roomboter
1 tsp Gemalen peper
5 tsp Zout
5 tsp Nootmuskaat