Stamppot met rucola en oude kaas

Stap 1
Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken.


Stap 2
Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook.


Stap 3
Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.


Stap 4
Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.


Stap 5
Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt.


Stap 6
Voeg 25 gram boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten.


Stap 7
Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.


Stap 8
Meng 2 zakken rucolasla (à 75 gram) in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel 250 gram oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 kg kruimige aardappels
150 ml melk
25 g boter
Nootmuskaat
2 zakken rucolasla (a 75 g)
250 g oude kaas