Stamppot met rucola en oude kaas

Stamppot met rucola en oude kaas

Stap 1

Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken.

Stap 2

Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook.

Stap 3

Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de — deksel op de pan in 20 min. gaar.

Stap 4

Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

Stap 5

Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt.

Stap 6

Voeg 25 g boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten.

Stap 7

Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.

Stap 8

Meng 2 zakken rucolasla (à 75 g) in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel 250 g oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot.

1 kg kruimige aardappels
150 ml melk
25 g boter
Nootmuskaat
2 zakken rucolasla (a 75 g)
250 g oude kaas

Close Menu