Stamppot met spruitjes en geitenkaas

Stamppot met spruitjes en geitenkaas

Als het weer kouder begint te worden mogen ook de stamppotten weer op tafel. Maak daarom deze spruitjes stamppot met geitenkaas eens.

Stap 1
Kook de spruitjes in ruim kokend water met zout in 8-10 minuten gaar. Giet ze vervolgens af.


Stap 2
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin 3 minuten de ui. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.


Stap 3
Snijd de geitenkaas in stukjes. Hak de noten grof. Bereid de puree volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spruitjes en het uimengsel toe aan de puree en stamp grof. Voeg de geitenkaas, noten, nootmuskaat en kaneel toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm nog even door.


Eet smakelijk!

Deel je recept met ons via #stamppotmaandag!

1 perssinaasappel
1 kg winterpeen
1 kg aardappels
4 el sojasaus
1 teentje knoflook
2 pakken tofu naturel
4 eetlepels
3 bosuitjes
zout en peper naar smaak