Stamppot Paksoi met geroosterde cashewnoten

Stamppot Paksoi met geroosterde cashewnoten

Weer eens iets anders dan een gewone stamppot. Deze paksoistamppot heeft een oosters tintje. Glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij/koemelkvrij.

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de stengels en het blad van de paksoi in smalle reepjes.

Stap 2

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de cashewnoten lichtbruin. Schep de paprikapoeder erdoor en laat afkoelen op een bord. Verwarm in een steelpan de soya cuisine op laag vuur.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper en soya cuisine tot een smeuïge puree. Schep de kaas, paksoi en peper en zout erdoor. Verwarm de stamppot nog een paar min. op laag vuur. Meng de cashewnoten met de bosui en strooi dit over de paksoistamppot.

1 kg aardappelen
2 handappels
500 g zuurkool
1 el margarine
100 ml melk
200 g crème fraîche
1 rookworst
zout en peper naar smaak

Close Menu